Politica de returnari

Returnarea produselor

CONFORM LEGILOR IN VIGOARE: Renuntarea la produsele cumparate se poate face fara invocarea vreunui motiv, conform Ordonanta urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii (reglementeaza informatiile ce trebuie oferite consumatorilor in stadiul precontractual) si Legea nr 365/2002 privind comertul electronic republicata in temeiul art. II din Legea nr. 121/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic.

IMPORTANT: conform Art. 16 lit. e din OUG 34/2014, fac exceptie de la dreptul de retragere produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii. Acestea NU SE RETURNEAZA! Din aceasta categorie fac parte chilotii, sutienele si ciorapii.

E-lenjerie.ro doreste sa isi multumeasca toti clientii, in procent de 100%. Stim ca acest tel e greu de atins si vor exista clienti care vor dori sa restituie produsele cumparate de la noi. Intelegem acest lucru si dorim sa venim in ajutorul acelora dintre dumneavoastra care dintr-un motiv sau altul doresc sa returneze produsele.

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.Astfel, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.Renuntarea la cumparare in termen de 10 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la retur.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.
Acesta clauza se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.e.

Conditiile in care le puteti returna sunt:

  1. Renuntarea produselor cumparate fara invocarea vreunui motiv, conform legii comertului la distanta (Ordonanta Guvernului nr. 130/2000)

Daca produsul comandat nu este ceea ce ti-ai dorit, il poti returna pentru a fi schimbat sau pentru returnarea valorii produsului (mai putin cheltuielile de transport) intr-un interval de timp de 10 zile lucratoare de la data achizitiei, fara invocarea unui motiv si fara penalitati.

Inainte de a trimite produsul inapoi catre noi va rugam sa solicitati acest lucru prin email pe adresaoffice@e-lenjerie.ro. Acest lucru este necesar pentru a putea procesa in termen cat mai scurt returul si a va trimite un produs inlocuitor sau pentru a va returna banii.

Produsele returnate, cat si ambalajul lor (de exemplu cutiile/saculetii de plastic/etichete) trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate, fara urme ale utilizarii. Coletul in care returnati produsul trebuie sa mai contine etichetele intacte ale produselor, o copie a facturii de achizitie. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 de zile de la Retur prin transfer bancar in contul IBAN specificat de client prin email.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru repararea sa (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand.
Astfel, in cazul in care produsul este in aceeasi stare in care a fost livrat, incluzand ambalajele, se ramburseaza 100% din valoarea produsului.

Daca produsul este scos din ambalaj, chiar daca are etichetele atasate, iar ambalajul este deteriorat sau lipseste, se retin 25% din valoarea produsului.

Daca produsul este deteriorat sau are etichetele detasate sau lipsa, se retin 100% din valoare si clientul poate opta pentru retrimiterea acestuia.

  1. Produse defecte sau care prezinta deteriorari in momentul primirii/receptiei

Va rugam sa efectuati verificarea calitatii produselor imediat ce ati primit si achitat coletul. In cazul constatarii de probleme tehnice, se completeaza in mod obligatoriu un proces verbal pe care vi-l pune la dispozitie agentul de livrare. In lipsa acestui proces verbal de constatare de defecte, orice reclamarie ulterioara nu va fi luata in considerare.

Facem tot posibilul ca produsele sa fie livrate fara defecte. Dar in cazul in care primiti un produs defect tot ce aveti de facut este sa contactati echipa E-lenjerie.ro (telefon:0744-211-611, 0744-211-611), email:office@e-lenjerie.ro, si vom aranja ca produsul sa fie inlocuit. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de E-lenjerie.ro.

  1. Produse livrate gresit

Va rugam sa efectuati verificarea/numararea  produselor imediat ce ati primit si achitat coletul. In cazul constatarii de diferente, se completeaza in mod obligatoriu un proces verbal pe care vi-l pune la dispozitie agentul de livrare. In lipsa acestui proces verbal de constatare diferente, orice reclamarie ulterioara nu va fi luata in considerare.

Daca vi s-a livrat alt produs decat cel comandat va rugam sa semnalati cat mai curand acest lucru pentru a returna produsul si a fi inlocuit cu cel corect. Procedura de returnare incepe tot prin trimiterea unui email la adresa office@e-lenjerie.ro si completarea tuturor campurilor de acolo. Toate costurile de retur si transport al produsului corect vor fi suportate de E-lenjerie.ro. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, veti plati diferenta. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de E-lenjerie.ro.

Observatii generale: Va recomandam sa utilizati serviciile de curierat, care permit urmariea coletului. Nu suntem raspunzatori pentru coletele pierdute pe drumul catre noi. In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la produsele defecte in perioada de garantie, acestea trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original, cu toate etichetele la locul lor si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului.

Din motive de igiena o parte din piesele de lenjeria intima (cum ar fi chilotii, slipii, sutiene silicon, s.a.) nu se pot returna.

Inlocuirea produselor

Un produs deja achizitionat se poate schimba DOAR cu unul de marime diferita !

Va rugam sa ne adresati o instiintare in care sa mentionati ce produs intentionati sa returnati, data la care v-a fost livrat si noua marime dorita. Instiintarea va fi trimisa la adresa de email office@e-lenjerie.ro. In termen de maxim 2 zile lucratoare veti fi contactat de un reprezentant al nostru care va va oferi un raspuns cu privire la returnarea si schimbarea produselor.

Un produs se schimba O SINGURA DATA  !

Produsele cumparate de pe e-lenjerie.ro pot fi returnate in termen de 10 zile de la data primirii lor, cu conditia instiintarii prealabile si numai daca produsul se afla in ambalajul original intact (exceptie face deschiderea normala a ambalajului), are atasata eticheta originala, nu a fost purtat sau/si spalat.
Din motive de igiena, produsele purtate sau/si spalate nu vor fi returnate.

Din aceleasi motive de igiena CHILOTII si CIORAPII nu pot fi schimbati!

In cazuri exceptionale, se accepta schimbarea cu un produs din alta gama.

Produsele de cosmetica si parfumerie NU SE POT RETURNA daca prezinta urme de desigilare a ambalajului / sigiliului.

Daca motivul returului este faptul ca produsul primit nu este cel pe care l-ati comandat, taxele aferente transportului-retur vor fi suportate de catre E-lenjerie.ro.
Daca motivul returului este oricare altul in afara unei comenzi gresit expediate de noi, taxele aferente transportului (tur-retur) sunt in sarcina dumneavoastra conform legii.
Retururile expediate cu plata la destinatar nu vor fi acceptate!
Daca cererea de retur este aprobata de noi, in maxim 30 de zile de la data la care produsul a fost returnat veti primi noul produs.

IMPORTANT: retururile facute fara instiintarea scrisa prealabila si care nu au primit acceptul nostru, nu vor fi luate in considerare. Returnarea produselor trebuie facuta cu respectarea conditiilor de mai sus si folosind serviciul de curierat rapid.

Conditii Speciale
In durata de livrare pot interveni factori ce pot produce intarzieri, independent de vointa noastra sau a societatii de curierat cum ar fi: conditii meteorologice nefavorabile, accidente sau blocaje rutiere. In toate aceste cazuri, un reprezentant de vanzari e-lenjerie.ro, va va informa si va va comunica o noua data privind efectuarea livrarii.

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply